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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, Y. J. S.; MALEGORI, C.; COLNAGO, L. A.; VANIN, F. M. Application on infrared spectroscopy for the analysis of total phenolic compounds in fruits. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, v. 64, n. 10, 2024. 2906–2916

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; CASIRAGHI, E. Vitamin C distribution in acerola fruit by near infrared hyperspectral imaging. Journal of Spectral Imaging, v. 5/6, p. 1-4, dec. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E. HIS for quality evaluation of vitamin C content in acerola fruit. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguassu. Book of abstracts. [S.l]: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; PIMENTEL, M. F.; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E. Comparing the analytical performances of Micro-NIR and FT-NIR spectrometers in the evaluation of acerola fruit quality, using PLS and SVM regression algorithms. Talanta, v. 165, 112-116, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; MARQUESM E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; SOUZA, F. de F.; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E. Comparison between FT-NIR and Micro-NIR in the evaluation of Acerola fruit quality, using PLS and SVM regression algorithms. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguassu. Book of abstracts. [S.l]: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; GOWEN, A.; MARQUES, E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E. Selection of NIR wavelengths from hyperspectral imaging data for the quality evaluation of acerola fruit. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguassu. Book of abstracts. [S.l]: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/06/2017
Data da última atualização:  26/06/2017
Autoria:  PICCIN, R.; COUTO, R. da R.; BELLINASO, R. J. S.; GATIBONI, L. C.; De CONTI, L.; RODRIGUES, L. A. T.; SOMAVILLA, L. M.; KULMANN, M. S. de S.; BRUNETTO, G.
Afiliação:  Rogério Piccin, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos; Rafael da Rosa Couto, Universidade Federal de Santa Catarina; Roque Júnior Sartori Bellinaso, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos; Luciano Colpo Gatiboni, Universidade do Estado de Santa Catarina; Lessandro De Conti, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos; Lucas Antonio Telles Rodrigues, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos; Luiza Michelon Somavilla, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos; Matheus Severo de Souza Kulmann, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos; Gustavo Brunetto, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Solos.
Título:  Phosphorus forms in leaves and their relationships with must composition and yield in grapevines.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 5, p. 319-327, maio, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Formas de fósforo em folhas e suas relações com a composição do mosto e a produção em videiras.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate phosphorus forms in grape leaves and their relationships with must composition and yield in grapevines grown in a Typic Hapludalf with different available P contents.Two experiments were carried out with Vitis vinifera cultivars, one with 'Tannat' and the other with 'CabernetFranc' grapes. Experiment 1 consisted of two vineyards of 'Tannat', with the following P content in the soil:V1, 11.8 mg kg-1 P; and V2, 34.6 mg kg-1 P. Experiment 2 consisted of two vineyards of 'Cabernet Franc',with the following P content in the soil: V1, 16.0 mg kg-1 P; and V2, 37.0 mg kg-1 P. Leaves were collectedat flowering (FL) and veraison (V), and, after their preparation, P forms were evaluated. Yield and mustcomposition were assessed. The highest yield was observed in V2 of experiment 1 and in V2 of experiment 2. Total P content and P forms in leaves at FL and V have no relationship with yield parameters; however, total P content in leaves has a relationship with anthocyanin content in the must of 'Tannat' grapevines. Therefore, P fractionation in leaves predicts neither grapevine yield nor must composition.
Palavras-Chave:  Adubação fosfatada; Análise do mosto; Chemical fractionation of P in the tissue; Fracionamento químico de P no tecido; Must analysis; Phosphorus fertilization; Produção de uva.
Thesagro:  Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Viticulture.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161074/1/Phosphorus-forms-in-leaves.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61404 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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